Voorbereidingen

Het belangrijkste van massage is om jezelf weer in contact te brengen met je lichaam, het bewust te ervaren, van top tot teen. Een massage is een wisselwerking tussen de masseur en jezelf. Hieronder volgen tips zodat jij het meeste uit jouw massage kan halen.

Bewuste ademhaling
Haal diep adem vanuit je buik en borst. Dit stimuleert de zuurstofopname en helpt je te focussen op wat er in je lichaam gebeurt. Door diep adem te halen kun je opgebouwde spanning ook beter loslaten.

Loslaten
Geef je helemaal over aan de massage en probeer de masseur niet een handje mee te helpen door “mee te bewegen”.

Vertrouw op je gevoel
Tijdens een massage kunnen soms emoties loskomen. Een professioneel masseur zal dit vaker meemaken en begrijpt dit. Je hoeft je er in elk geval niet voor te schamen. Laat het er maar gewoon zijn.

Je hoofd leegmaken
Probeer je gedachten over wat je gisteren had moeten doen en wat er nog op je ligt te wachten stil te zetten. Een massage biedt je een geweldige kans om even nergens aan te denken.

Jij bent de baas
Ook al hebt je het gevoel dat je bent overgeleverd aan een masseur, vergeet nooit dat het jouw lichaam is. Als je ergens ongemakkelijk over voelt, zeg dit dan. Jij bepaalt de grenzen.

Water
Drink extra water na een massage dit zorgt ervoor dat de afvalstoffen goed worden afgevoerd.

Rust
Zorg dat je niet meteen een drukke agenda hebt na een massage. Neem rust voor jezelf en geniet na.